با توجه به این که کرونا هنوز قربانی میگیرد و با اعلام انجام واکسیناسیون بخش عمدهای از جمعیت کشور تا آخر بهار، بسیاری از داوطلبان خواستار تعویق کنکور دکتری ۱۴۰۰ و برگزاری آن در شرایط ایمنتری هستند.
بر اساس نظرسنجی صورتگرفته بیش از ۷۰ درصد داوطلبان خواستار تعویق کنکور دکتری ۱۴۰۰ و تغییر تاریخ برگزاری به سال ۱۴۰۰ هستند.
طی چند روز گذشته، وزارت بهداشت در خصوص شدت گرفتن بیماری کرونا در اسفندماه بارها هشدار داده تا جایی که موضوع پیک چهارم شیوع کرونا مطرح شده است. به نظر میرسد شناسایی افراد مبتلا به کرونای انگلیسی در کشور و فوت یکی از هموطنانمان در اثر ابتلا به این ویروس، به یک نگرانی جدی تبدیل شده است؛ چرا که شدت واگیر کرونای انگلیسی ۳۰ تا ۷۰ درصد بالاتر است و سنین پایینتر را بیشتر هدف قرار داده است.
در همین راستا، وزیر بهداشت اظهار داشته است:
آتش پیک کرونا از هر جایی بلند شد، باید بلافاصله این آتش را خاموش کنیم .
همچنین رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اعلام کرده است که:
هر فرد کرونا مثبت باید در قرنطینه بماند اما ما این قید را گذاشتیم که اگر فردی به کرونای انگلیسی مبتلا شده بود، حتما باید فرد به قرنطینه اجباری که وزارت بهداشت تعیین میکند، برود و مدت بیماری خود را در آن محل خاص سپری کند زیرا در این صورت کنترل بیماری راحت تر خواهد بود.
فاطمه زرین آمیزی در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا با اشاره به برگزاری کنکور دکتری ۱۴۰۰ در ۱۵ اسفندماه ۹۹، اظهار داشت: کنکور دکتری ۱۴۰۰ بدون تعویق و در روز جمعه ۱۵ اسفندماه با رقابت ۱۸۴ هزار و ۲۱۳ نفر برگزار می شود.
وی افزود: در کنکور دکتری ۱۴۰۰ از تجربیات به کار گرفته شده در کنکور دکتری ۹۹ در خصوص اعمال پروتکل های بهداشتی بهره می گیریم.
با توجه به این که تاریخ برگزاری آزمون دکتری ۱۴۰۰ در روز جمعه ۱۵ اسفندماه اعلام شده، مهلت زیادی تا برگزاری این آزمون باقی نمانده است.
اما بیتوجه به صحبتهای یادشده و در شرایطی که عزم کشور میبایست بر مبارزه با این بیماری و جلوگیری از گسترش آن باشد، سازمان سنجش همچنان بر برگزاری کنکور دکتری در زمان مقرر تأکید میکند. این در حالی است که آزمون دکتری با رقابت ۱۸۴ هزار و ۲۱۳ نفر برگزار خواهد شد و هر یک از این افراد نه تنها خود، بلکه خانواده و نزدیکان خود را در نیز در صورت ابتلا در معرض خطر قرار خواهند داد.
با به تعویق انداختن آزمون و برگزاری آن در شرایط که حداقل بخشی از جامعه واکسن زده و ایمن شدهاند، میتواند در کاهش احتمال ابتلا مؤثر واقع شود. همچنین میتوان به راهکارهایی همچون برگزاری آزمون در فضای باز فکر کرد.
نکته مهم دیگر این است که تا پیش از سال ۹۹ نتایج کنکور دکتری تا قبل از مهرماه اعلام میشد. اما در سال جاری با توجه به تعویق اعلام نتایج در پیِ تعویق برگزاری آزمون، داوطلبانی که در آزمون سال گذشته شرکت کردهاند، حق دارند همانند سالهای گذشته فرصت مناسب جهت مطالعه داشته باشند. بنابراین، از این دیدگاه نیز تعویق آزمون ضروری به نظر میرسد.
آیا امیدی به تعویق آزمون دکتری ۱۴۰۰ هست؟
هر چند سخنگوی سنجش از برگزاری قطعی کنکور دکتری سخن میگوید، اما در شرایط فعلی کرونایی هر چیزی ممکن است اتفاق بیفتد.
تجربه سال گذشته و اعلام تعویق آزمون تنها چند روز پیش از برگزاری کنکور دکتری ۹۹ نشان میدهد که هنوز هم برای تعویق کنکور دکتری میتوان امیدوار بود. در واقع با توجه به این که شرایط در هنگام برگزاری آزمون بر تصمیم مبنی بر برگزاری یا عدم برگزاری آزمون در زمان مقرر تأثیرگذار است، بنابراین، نزدیکی به زمان برگزاری مانعی برای تعویق آزمون دکتری نیست.
موضوع دیگر این است که علیرغم اصرار سازمان سنجش بر برگزاری کنکور دکتری در نیمه اسفند ماه، این سازمان تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا است و در صورتی که ستاد کرونا تصمیم بر تغییر زمان کنکور دکتری بگیرد، حتماً این اتفاق خواهد افتاد. کما این که سخنگوی سازمان سنجش در صحبتهای خود اشاره کرده است که:
سازمان سنجش آموزش کشور در زمینه برگزاری کنکور دکتری بر اساس روال قانونی و زمان معین شده آزمون پیش می رود، مگر اینکه مانند کنکور دکتری ۹۹ استثنائات به سازمان سنجش آموزش کشور ابلاغ شود.
بنابراین، همچنان با پیگیری تعویق کنکور دکتری از مراجع ذیربط بهخصوص وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا میتوان به تعویق امیدوار بود.
اطلاعيه سازمان سنجش درباره کارت آزمون دکتری ۱۴۰۰
نظرات خود را در پایین صفحه درج نمائید.

