افرادی که به سیاره محل زندگی خود یعنی زمین علاقه داشته و از مطالعه و بررسی آن لذت میبرند، میتوانند رشته زمین شناسی را انتخاب نمایند.
علم زمین شناسی به عنوان یک رشته دانشگاهی از سال 1307 شمسی به ایران وارد و در دارالمعلمین تدریس شد. بعد از مدتی در سال 1313 رشته زمین شناسی در کنار زیست شناسی به عنوان علوم پایه به دانشکده پایه دانشگاه تهران منتقل شد. در نهایت درسال 1384 این رشته به منزله رشته ای مستقل در دانشکده زمین شناسی دانشگاه تهران تاسیس شد. علاوه بر این در حال حاضر رشته زمین شناسی در دانشگاه های دیگر کشور نیز تدریس می شود.
کشور ایران از لحاظ چينه شناسي و فسيل شناسي از جايگاه ممتازي بر خوردار مي باشد به طوريكه از قديمي ترين تا جديد ترين لایه های رسوبی در جای جای این مملکت قابل مشاهده است .از طرفي ، تجمع بسياري از ذخاير استراتژيك مانند، آب ، نفت، گاز، اورانيوم و ...... مرتبط با سنگها و لايه هاي رسوبي مي باشد. لذا مطالعه لايه هاي مذكور از ديدگاه چينه شناسي و فسيل شناسی علاوه بر ارتقاع سطح علمی افراد نقش بسزایی در اکتشافات و استخراج ذخاير مذكور و درنتیجه در اقتصاد اين سرزمين دارا می باشد.
افرادی که به سیاره محل زندگی خود یعنی زمین علاقه داشته و از مطالعه و بررسی آن لذت میبرند، میتوانند رشته زمین شناسی را انتخاب کنند. مهمترین جنبههای مورد مطالعه در زمین شناسی عبارتند از: بررسی شکل و ابعاد زمین، بررسی فیزیکی و شیمیایی زمین و مواد سازنده آن (به ویژه نفت، آب و مواد معدنی) و عوامل کنترلکننده شکل و ریخت زمین؛ این رشته با علوم زیستی، شیمی، جغرافیا، هواشناسی و آب و خاک ارتباط و همخوانی نزدیکی دارد.
رشته زمین شناسی فسیل شناسی و چینه شناسی در گروه علوم پایه مجموعه علوم زمین یا همان زمین شناسی قرار گرفته است.
به لحاظ فراوانی منابع طبیعی در ایران و وجود ذخائر ارزشمند در اعماق زمین ، دانش زمین شناسی از هر نظر دارای ارزش های به خصوصی است و نقش مهمی را در بخش شناخت منابع معدنی ، اکتشاف ، بهره برداری از آنها و به طور اخص منابع نفتی دارد.
این رشته با علوم زیستی و شیمی ارتباط نزدیکی داشته و استفاده از نقشه های ماهواره ای ، سیستم های اطلاعات جغرافیایی و نقشه برداری در آن دارای اهمیت زیادی می باشد.
مطابق اعلام سازمان سنجش و آموزش کشور ، داوطلبان فارغ التحصیل از کلیه رشته های تحصیلی میتوانند در کنکور دکتری زمین شناسی فسیل شناسی و چینه شناسی شرکت نمایند.
دروس امتحانی رشته زمین شناسی فسیل شناسی چینه شناسی
دروس عمومی :
دروس تخصصی:
1.زمین شناسی ایران
2.دیرینه شناسی و چینه شناسی
3.میکروفسیل (فرامینیفرها و غیر فرامینیفرها)
4.چینه شناسی (زیست چینه و سنگ چینه)
منابع پیشنهادی رشته زمین شناسی فسیل شناسی چینه شناسی
دروس عمومی:
زبان عمومی (کلیه رشتهها و گرایشها): ویژه آزمون دکتری / محمد مغاری اصفهانی
زبان عمومی دکتری زیر ذره بین / الناز یوسف زاده
دروس تخصصی:
میکروپالئونتولوژی کاربردی/تالیف خسرو خسروتهرانی.
میکروپالئونتولوژی/ تالیف فاطمه هادوی
آینده شغلی رشته زمینشناسی
زمین شناس میتواند در وزارت خانههای صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو، راه، جهاد کشاورزی، علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و همچنین شرکتها و مؤسساتی مانند ذوبآهن، سازمان زمین شناسی و زلزله کشور، موسسه ژئوفیزیک، شرکتهای مرتبط با فعالیتهای سد سازی، آبیابی، حفر تونل، راهسازی، اکتشافات آب و نفت و معادن، بخشهای مرتبط با تهیه نقشههای زمین شناسی و معدنی، آزمایشگاههای سنگ شناسی و زمین شناسی استخدام شود.
در صورت داشتن توان و علاقه لازم، زمین شناس میتواند کارآفرینی و شرکتی شخصی در این حوزه راه اندازی کند.
بسیاری از فعالیتهای اصلی شرکتهای بزرگی از جمله شرکت نفت و گاز ایران، به تهیه و استفاده از نقشههای زمینشناسی، تحلیل این نقشه و شناسایی نکات قابل تامل در آنها بستگی دارد، زمین شناس میتواند به عنوان پیمانکار با وزارتخانهها و سازمانهای مختلف همکاری کند.

