در باره رشته کارشناسی ارشد علوم تغذیه دربحران وحوادث
به گزارش خانه دکتری، دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه رشته ای است که طی آن دانشجویان با مبانی علم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه و علوم وابسته به آن آشنا شده و قادر خواهند بود در چنین شرایطی خدمات لازم را در زمینه برنامه ریزی و مدیریت تغذیه ، آموزش و سایر جنبه های کاربردی و اختصاصی را در شرایط عادی ، بحران و اضطراب ( جنگ ، زلزله ، سیل و ...) به مردم و افراد ذیربط در نیروهای مسلح، هلال احمر ارائه نمایند.
با توجه به نقش و اهمیت تغذیه در شرایط بحران و حوادث غیر مترقبه ضرورت وجود برنامه ریزی ، آموزش نیروهای اجرایی و ماهر ، کنترل کیفیت مواد غذایی ، انجام تحقیقات در زمینه های مختلف علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه ، امور پشتیبانی ، فرمولاسیون جیره های غذایی بر حسب نوع بحران ، حوادث و عملیات نظامی در شرایط آب و هوایی گوناگون و نهایتاً تربیت افراد ماهر مورد نیاز جهت انجام ماموریت های فوق، رسالت این رشته به خوبی روشن می شود.
در راستای ارتقای توانمندی های دانش آموختگان مقطع کارشناسی رشته تغذیه و علوم و صنایع غذایی و دیگر رشته های تحصیلی ذکر شده در این برنامه آموزشی و تربیت کارشناسان ارشد در این رشته و با فعالیت مؤثر این افراد در جایگاههای اختصاصی تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه و تغذیه نظامی در شرایطی نظیر جنگ زلزله و ... این نیاز برطرف خواهد گردید.
با توجه به تکرار حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی در ایران و اینکه کشور ایران جزء 10 کشور اول بلا خیز جهان می باشد و همچنین استقرار کشور ایران در منطقه ای که از نظر جغرافیای نظامی ، دارای وضعیت استراتژیک خاصی می باشد، لازم است آمادگی همه جانبه در مقابله با بحرانها را داشته باشیم. آموزش و پژوهش ، مدیریت و آمادگی در جهت تغذیه مناسب مردم، نیروهای امداد و نجات و نیروهای مسلح در شرایط مختلف بحران حاصل از جنگ و حوادث غیر مترقبه از امور ضروری در این شرایط می باشد.
وظایف حرفه ای دانش آموختگان :
وظایف فارغ التحصیلان این دوره عبارتست از :
1-مدیریتی :
کمک در برنامه ریزی و مدیریت تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه
کمک در طراحی ، فرمولاسیون و ساخت جیره های غذایی برای شرایط بحران و جنگ های NBC ( هسته ای ، بیولوژیک و شیمیایی)
انجام وظیفه به عنوان کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی در مراکز تهیه و تامین مواد غذایی هلال احمر و نیروهای مسلح
مدیریت بهداشت مواد غذایی در ادارات وابسته به نیروهای مسلح و هلال احمر
2- پژوهشی:
انجام تحقیقات تغذیه ای متناسب با نیازهای جامعه، سازمانها و مراکز در شرایط بحران و حوادث غیر مترقبه و نیروهای نظامی
3- آموزشی :
همکاری در زمینه آموزش های اختصاصی تغذیه در بحران برای مخاطبین و دست اندرکاران بهداشت و سلامت جامعه در شرایط عادی ، بحران و نظامی.
شرایط و نحوه پذیرش دانشجو:
قبولی در آزمون ورودی مطابق با ضوابط و مقررات وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی می باشد
داوطلبین علاوه بر داشتن شرایط عمومی گزینش دوره کارشناسی ارشد مصوب شورایعالی برنامه ریزی، باید دارای دانشنامه کارشناسی در یکی از رشته های علوم تغذیه ، علوم و صنایع غذایی ( کلیه گرایشها) ، علوم آزمایشگاهی ، زیست شناسی عمومی و بهداشت عمومی باشند که از طریق امتحان ورودی پذیرفته خواهند شد.